Tillberga 11-1 Solberg

Skärås Cup dro i gang fredag kveld og på motsatt banehalvdel sto hjemmelaget Tillberga. Solberg reiste til med full tropp minus Sondre Kristoffersen, Eirik Lunden og Even Gamst. Tillberga hadde tidligere på kvelden slått Drammen 6-0 så dette ville bli en tøff motstander.

Tillberga sjokkåpnet og satte 1-0 allerede etter noen få sekunder gjennom Edwin Porsvald. Solberg lot seg ikke skremme nevneverdig av denne starten og begynte å holde i ballen og etablere angrepsspill. De første 10 minuttene var det mye bra spill på egen banehalvdel, men det ble litt for tynt da de prøvde seg mot Tillbergas forsvar. Etterhvert begynte feilene å hope seg opp for Solberg og Tillberga dominerte stort i andre halvdel av omgangen. Etter et kvarter ble Porsvald lekkert flippet fri av Figge Nilsson og satte enkelt 2-0. Tillberga fortsatte presset og rett før pause kom to kjappe scoringer. Først 3-0 ved Melker Westman etter en nydelig opprulling før Anton Hellmyrs gjorde det meste selv og økte til 4-0.

Solberg skapte noen halvfarligheter, men generelt sett truet de Tillbergas mål alt for lite i 1. omgang.

Ole Tobias Fevang fikk lite hjelp helt bakerst i kveld

2. omgang ble lang for bortelaget. Masse balltap og ett Tillberga som tok vare på sjansene de fikk gjorde at målene rant inn med jevne mellomrom utover i omgangen. Allerede etter et par minutter hadde hjemmelaget økt på til både 5-0 og 6-0. Tillberga gikk opp til 10-0 før Solberg fikk inn ett trøstemål på slutten og gøy var det at det var unge Arne Martin Sørlie som gjorde målet etter forarbeid av Øyvind Bø Johnsen. Like etter fastsatte Tillberga sluttresultatet til 11-1.

En svak kamp av Solberg etter den fine starten i Lidköping sist. Tillberga var flere nummer for store og i takt med alle feil på egen banehalvdel ble det en vanskelig kveld for Solberg. Angrepsspillet var omtrent fraværende og Tillberga hadde en enkel jobb med å forsvare sitt eget mål. Tillberga knuste både Drammen og Solberg og har fått en bra start på turneringen. Nå venter finske Akilles for Solberg lørdag formiddag kl 13:00. Akilles tapte tidligere i kveld 2-6 mot Ready.

TILLBERGA – SOLBERG 11-1 (4-0)
1-0: Edwin Porsvald (Jonathan Skärås)
2-0: Edwin Porsvald (Figge Nilsson)
3-0: Melker Westman (Wille Lind)
4-0: Anton Hellmyrs (Edwin Porsvald)
5-0: Oskar Alfredsson (Melker Westman)
6-0: Edwin Porsvald (Melker Westman)
7-0: Edwin Porsvald (Oskar Alfredsson)