Lidköping 4-4 Solberg

Endelig var det klart for sesongens første treningskamp og motstander var Lidköping i Sparbanken Lidköping Arena. Sondre Kristoffersen ble testet som sentral midtbanespiller fra start og libero Hermann Eriksen hadde kapteinsbindet. Kampen starter jevnt der begge lag bytter på å ha ballen i laget. LAIK skaper ett par cornere, men de blir ufarlige. LAIK skaper noen halvfarligheter, men Ole Tobias Fevang står godt bakerst for de sorte og hvite.

Etter ca 15 minutter får Solberg sin første sjanse og det er kampens største så langt. Christopher Nålby vinner ballen høyt i banen og spiller til Eirik Bø Johnsen som spillere videre til Henrik Kristoffersen. Henrik avslutter bra, men keeper redder. Nålby får returen på blank kasse, men blir presset såpass av en forsvarer slik at han ikke klarer å sette den på mål.

Like etter tar LAIK ledelsen etter flott spill. Markus Enander finner Axel Andersson i midten og Andersson drar seg fint fri før han runder Fevang og setter ballen i åpent mål til 1-0. Like etter kommer også 2-0 etter rot av Solberg med ball på egen banehalvdel. Ballen havner hos Alfons Altersved som får en enkel oppgave med å sende LAIK i føringen med 2-0.

Ole Tobias Fevang sto glimrende for Solberg

I andre halvdel av 1. omgang tok Solberg over kampen. Etter noen halvsjanser kom 2-1 etter 32 minutter. Emil Gulbrandsen kom rundt på venstrekanten og fant Even Gamst foran mål. Even var sikker og satte ballen i mål og reduseringen var et faktum. Like etter kom også utligningen til 2-2 og det var en lekkerbisken av de sjeldne. Gulbrandsen fant Sondre Kristoffersen til venstre og Kristoffersen banken ballen i motsatt kryss i venstrevinkel. Ett fantastisk treff som LAIKs keeper bare hørte susen av.

Like etter fikk Martin Bjerkeset en kjempesjanse til å sende Solberg i føringen etter flott forarbeid av Kristoffersen, men misset alene med keeper. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 2-2 etter at lagene hadde hver sin gode periode i 1. omgang.

Sondre Kristoffersen satte 2 mål

LAIK kom sterkt ut i 2. omgang og presset Solberg til å gjøre feil. LAIK skaper flere store sjanser, men Fevang står som en vegg bakerst. LAIK misser også åpent mål i denne perioden. Så drar Hermann Eriksen på seg en utvisning og Øyvind Bø Johnsen settes ned som libero. Med en mann mindre og totalt mot spillets gang går Solberg opp i ledelsen da Eirik Solberg fant Sondre Kristoffersen med en perfekt lyre. Kristoffersen er sikkerheten selv alene med keeper og sender Solberg opp i 3-2.

Gleden er ikke langvarig da LAIK utligner til 3-3 like etterpå etter en horribel feilpasning av Solberg i eget forsvar. Oskar Fridh snapper ballen og setter opp Markus Enander som enkelt setter ballen i mål. Kampen jevnet seg ut utover i omgangen og selv om LAIK styrte det meste av spillet var Solberg farlig frempå ved flere anledninger. Etter 77 minutter må Solberg spille med 2 mann kort da både Sondre Kristoffersen og Kristian Hagen får 5 minutter benken for sabotasje. Rett etter at Kristoffersen kommer innpå igjen får Martin Bjerkeset en gavepakke fra en LAIK-forsvarer og kan enkelt sende Solberg i føringen med 4-3.

Like etter får Christopher Nålby en enorm sjanse til å sikre seieren for Solberg, men misser alene med keeper. I stedet scorer LAIK på kampens siste skudd på corner langt på overtid. Viggo Olofsson står for utligningen for hjemmelaget.

Alt i alt var det en godkjent gjennomføring av Solberg mot en motstander som har trent og spilt på stor is i halvannen måned. LAIK styrte mye og hadde mest ball, men sjansemessig var det ganske jevnt med et lite overtak til LAIK. Ole Tobias Fevang sto glimrende og var Solbergs beste spiller. Et ekstra pluss også til Hermann Eriksen som spilte bra som libero og sto for flere sterke brytninger.

LIDKÖPING – SOLBERG 4-4 (2-2)
1-0: Axel Andersson (Markus Enander)
2-0: Alfons Altersved
2-1: Even Gamst (Emil Gulbrandsen)
2-2: Sondre Kristoffersen (Emil Gulbrandsen)
2-3: Sondre Kristoffersen (Eirik Solberg)
3-3: Markus Einander (Oscar Fridh)
3-4: Martin Bjerkeset